Vi farver fjernvarmevandet GRØNT !!!

29. august 2014

Vi farver fjernvarmevandet GRØNT !!!

 

Den 4. september 2014 tilsætter både Nørre Aaby Kraftvarmeværk og Middelfart Fjernvarme et grønt selvlysende farvestof til fjernvarmevandet. Dette vil gøre det lettere at opdage utætheder. Farvestoffet vil være aktivt i op til 2 måneder. Se vores pressemeddelelse her.

VI KAN IKKE UNDERSTREGE NOK, AT SPORSTOFFET IKKE ER SUNDHEDSSKADELIGT !!

Forbrugere, der har en utæthed i deres varmtvandsbeholder, vi derfor kunne opleve at få grøn farve i deres varme vand. Der vil ikke være farvestof i det kolde drikkevand.

Oplever du grønt vand i vandhanen, så har du en utæthed i din varmtvandsbeholder/veksler, og så bør du få den repareret eller udskiftet. Dermed vil du kunne undgå øgede varme- og vandudgifter. Så snart din varmtvands-beholder/veksler er repareret, vil det grønne farvestof ikke længere være i kontakt med dit varme brugsvand, og vandet vil igen blive klart.

Du kan kontrollere din varmtvandsbeholder/veksler for utætheder allerede nu for at være sikker på, at der ikke kommer grønt vand ud af din varme hane. Dette kan gøres på følgende måde :

– Inden du går i gang med testen skal du sørge for at din vaskemaskine og opvaskemaskine ikke er i brug.

– Lukke for hovedventilen til det kolde brugsvand (eller lukke af for tilførsel af koldt vand til varmtvands-beholderen/veksleren)

– Dernæst tænde for det varme vand på det fjerneste (øverste) aftapningssted. Hvis trykket ikke forsvinder, og der kommer vand ud af hanen, skyldes det at der er en utæthed i din varmtvandsbeholder/veksler, eller at afspærrings-ventilen er utæt.

AffaldVarme Aarhus viser en film på deres hjemmeside, hvor du også kan se, hvordan du tjekker din varmeinstallation. Se filmen her.

KONTAKT OS PÅ TLF. 64 41 03 42, hvis du har flere spørgsmål.