Nu er fjernvarmen så godt som en realitet i Ø-kvarteret

1. februar 2023

Det tog kun 17 dage: Nu er fjernvarmen så godt som en realitet i Ø-kvarteret

Godt 700 forbrugere i Ø-kvarteret i Middelfart kan forventeligt se frem til at blive koblet på fjernvarmen. Med en enorm opbakning i lokalområdet er det nemlig lykkedes Middelfart Fjernvarme at opnå den nødvendige tilslutning på bare lidt over to uger.

I Middelfart begynder det nye år med en dejlig varm nyhed til beboerne i Ø-kvarteret.

Den 6. december åbnede Middelfart Fjernvarme op for tilmeldingerne til fjernvarme i Ø-kvarteret – og bare 17 dage senere kunne man konstatere, at der var den nødvendige tilslutning til projektet.

Bestyrelsen mangler dog endnu at beslutte den endelige godkendelse og igangsætning af projektet, inden fjernvarmeselskabet kan komme videre med at udfase naturgassen i området og tilbyde fjernvarme til de godt 700 nye forbrugere.

Garantiordning kan nås endnu

Frem til bestyrelsen forventes at godkende og igangsætte projektet sidst i april, kan forbrugerne i området stadig nå at komme med på Middelfart Fjernvarmes fordelagtige garantiordning, fortæller forsyningschef Daniel Kjær Sørensen:

- Med ordningen holder vi hånden under forbrugerens gas- eller oliefyr, indtil vi er færdige med at installere fjernvarmen. På den måde sikrer vi varmen hos vores kommende kunder, forklarer han og fortsætter:

- Så vil man have den fordel, er det om at tilmelde sig inden den 1. maj 2023. Man kan selvfølgelig også sagtens komme med på fjernvarmevognen senere – men til den tid har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde garantiordningen længere.

Enorm opbakning glæder direktør

Det er aldrig før sket i Middelfart Fjernvarmes historie, at et fjernvarmeprojekt er kommet så tæt på en realisering på så kort tid. Og det glæder direktør Jesper Skov at se den massive opbakning, man er blevet mødt med.

- Jeg vil gerne sige forbrugerne i området en stor tak for deres enorme interesse og engagement i at få udbredt fjernvarmen i Middelfart, siger han og tilføjer:

- At det er gået så stærkt, gør jo, at vi kan gå endnu hurtigere i gang med det indledende arbejde for at få projektet ført ud i livet.

Direktøren roser desuden de lokale ildsjæle i Ø-kvarteret og tilskriver dem en stor andel i den interesse, der er blevet skabt omkring fjernvarmen.

- Vi har haft utroligt mange frivillige ambassadører i området, og der har været en stor opbakning hos dem, der har valgt fjernvarme. Vi har blandt andet uddelt et klistermærke påskrevet ’Jeg har valgt fjernvarme’, som har været at finde på rigtig mange af postkasserne i Ø-kvarteret, lyder det fra Jesper Skov.

Gravearbejdet forventes at gå i gang til efteråret

Middelfart Fjernvarme forventer, at projektet i Ø-kvarteret får grønt lys fra bestyrelsen i april måned, hvorefter fjernvarmearbejdet for alvor kan gå i gang.

Først skal de nødvendige myndighedsgodkendelser dog lige indhentes, ligesom projektet skal i udbud – og dernæst er man så klar til at gå i jorden i efteråret 2023.

De første forbrugere kan se frem til at komme af med naturgassen i midten af 2024, når varmecentralen står klar til forsyning af området.

 

Tilmeld dig inden den 1. maj 2023

Tilmeld dig inden den 1. maj 2023, og du vil være en del af garantiordningen fra den dato til du får fjernvarme.

Læs mere om projektet og tilmeld dig her: