Fjernvarme til Strib, Røjle og Vejlby

17. november 2020

Fjernvarme til Strib, Røjle og Vejlby

Den grønne omstilling kommer til Strib, Røjle og Vejlby

Hvert efterår sker det - varmesæsonen melder sin ankomst, og i Strib, Røjle og Vejlby betyder det højsæson for områdets mange gas- og oliefyr. Men ikke meget længere. Hvis borgerne i Strib-området vil med på den grønne omstilling, kan de snart udskifte de hjemlige fyr med et fjernvarmeanlæg.

- Hen over sommeren har vi arbejdet på en samlet plan for at rulle fjernvarmen ud omkring Middelfart, og her står Strib, Røjle og Vejlby øverst på listen. Dermed kan omkring 2000 husstande snart skære næsten 80 % af deres CO2-udledning fra den ene dag til den anden, fortæller Anders Nørregård, der er formand for Middelfart Fjernvarme.

Fjernvarmen i Middelfart er baseret på bæredygtig biomasse, overskudsvarme og affaldsforbrænding og er allerede 95 % CO2-neutral. Senest i 2030 vil fjernvarmen være 100 % CO2-neutral.

En nem løsning - med god økonomi

Med fjernvarmen slipper husstandene ikke bare af med et fyr, der fylder. De får også fremtidssikret deres opvarmning med en nem løsning, de ikke skal skænke en tanke i det daglige. Samtidig får de en stabil og billig varmeøkonomi.

- Økonomien i fjernvarmen er god, og vi vil gerne gøre det nemt for nye forbrugere at sige ja tak. Derfor arbejder vi med en model, hvor det kun vil koste en investering på 5.000 kr. at komme med i det grønne selskab. Herefter får forbrugerne en slags 'fjernvarme på abonnement', hvor vi har ansvaret for det hele: Afkobling af gassen, tilslutning til fjernvarmen, montering af et moderne fjernvarmeanlæg og den løbende vedligeholdelse. Så bliver det ikke nemmere, understreger formanden.

Middelfart Fjernvarme ligger i den billigste femtedel blandt varmeværkerne i Danmark. Borgerne i Strib kan altså se frem til en god stabil varmeøkonomi, der kan konkurrere med både gasfyr og varmepumper. Og for borgere med oliefyr venter der en solid besparelse.

Varmeforbrugerne bestemmer selv

Middelfart Fjernvarme lægger lige nu sidste hånd på projektforslaget med udvidelsen til området omkring Strib, og det bliver sendt til behandling i Middelfart Kommune straks i det nye år.

- Når den kommunale godkendelse er på plads, er det helt op til borgerne, om fjernvarmen kommer til Strib-området. Og når 50 % af områdets husstande har sagt ja tak, balancerer økonomien, og vi kan sætte spaden i jorden. Udvidelsen vil i øvrigt også være et plus for de nuværende fjernvarmekunder, fordi der bliver flere skuldre til at bære de fælles udgifter, pointerer Anders Nørregård.

Middelfart Fjernvarme kontakter de berørte husstande med et konkret tilbud, så snart projektforslaget er godkendt. Hvis alt går efter planen, kan de første nye forbrugere blive tilsluttet inden julen 2021.

//