Grønt vand

9. juni 2016

Grønt vand

Den 9. juni 2016 tilsætter Middelfart Fjernvarme et grønt selvlysende farvestof til fjernvarmevandet i Middelfart. Dette vil gøre det lettere at opdage utætheder. Farvestoffet vil være aktivt i op til 2 måneder. Se vores pressemeddelelse.

VI KAN IKKE UNDERSTREGE NOK, AT SPORSTOFFET IKKE ER SUNDHEDSSKADELIGT !!

Forbrugere, der har en utæthed i deres varmtvandsbeholder, vil derfor kunne opleve at få grøn farve i deres varme vand. Der vil ikke være farvestof i det kolde drikkevand.

Oplever du grønt vand i vandhanen, så har du en utæthed i din varmtvandsbeholder/veksler, og så bør du få den repareret eller udskiftet. Dermed vil du kunne undgå øgede varme- og vandudgifter. Så snart din varmtvands-beholder/veksler er repareret, vil det grønne farvestof ikke længere være i kontakt med dit varme brugsvand, og vandet vil igen blive klart.

Du kan kontrollere din varmtvandsbeholder/veksler for utætheder allerede nu for at være sikker på, at der ikke kommer grønt vand ud af din varme hane. Dette kan gøres på følgende måde :

– Inden du går i gang med testen skal du sørge for at din vaskemaskine og opvaskemaskine ikke er i brug.

– Lukke for hovedventilen til det kolde brugsvand (eller lukke af for tilførsel af koldt vand til varmtvands-beholderen/veksleren)

– Dernæst tænde for det varme vand på det fjerneste (øverste) aftapningssted. Hvis trykket ikke forsvinder, og der kommer vand ud af hanen, skyldes det at der er en utæthed i din varmtvandsbeholder/veksler, eller at afspærrings-ventilen er utæt.

KONTAKT OS PÅ TLF. 64 41 03 42, hvis du har flere spørgsmål.